Het halen van het motorrijbewijs

Leeftijd
Het praktijkexamen voor de motor is er in twee categorieën, een lichte categorie (’A beperkt’) en een zware categorie zonder beperkingen (’A’). Als je jonger bent dan 21 jaar, moet je het examen afleggen op een lichte motor met een vermogen van minder dan 35 kW. Ben je 21 jaar of ouder, dan mag je kiezen of je het examen wilt afleggen op een lichte motor of een zware. Zo’n zware motor moet een vermogen hebben van 35 kW of meer.

Het lessen
Het lessen gebeurt met maximaal 2 motoren, en wordt uiteraard afgestemd op gelijkwaardig nivo. Er wordt gelest op Honda motoren voor zowel de lichte als zware catogorie.

Het motorexamen
Het praktijkexamen bestaat uit 2 onderdelen, namenlijk;
Voertuigbeheersing: Het examen Voertuigbeheersing (VB) bestaat uit 11 onderdelen waarvan er 7 getoetst worden. Minimaal 5 daarvan moeten voldoende zijn.
Verkeersdeelneming: Een rit van 45 minuten waarbij ondermeer gelet wordt op zelfstandig, sociaal en veilig weggebruik, alsmede een juist gebruik van de bedieningsorganen.
Het theoriecertificaat moet behaald worden, voordat er deelgenomen mag worden aan het examen verkeersdeelname.

Losse les van 60 minuten:45,-  Tevens kunnen de benodigde materialen voor theorie, evenals praktijklessen verzorgd worden.

Voor meer informatie zie de website van het CBR
Pakket van 10 lessen met examen VB. en VKD. 795,- met examen
Pakket van 20 lessen met examen VB. en VKD. 1195,- met examen